Unesite malo sjaja u svakodnevnicu!

Politika privatnosti

Pohranjivanje pristupnih podataka u log-datotekama poslužitelja

Možete posjetiti naše web stranice bez davanja Vaših osobnih podataka. Pohranjujemo samo pristupne podatke u takozvanim log-datotekama poslužitelja, kao npr. nazive zatražene datoteke, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka i korištenog providera. Ovi podaci se evaluiraju isključivo u svrhu osiguranja neometanog rada stranice i poboljšanja naše ponude i ne dopuštaju nam donošenje zaključaka o Vašim osobnim podacima.

Prikupljanje i korištenje podataka u svrhu izvršenja ugovora i prilikom otvaranja korisničkog računa

Prikupljamo osobne podatke samo u slučajevima kada nam ih Vi u okviru Vaše narudžbe, prilikom stupanja u kontakt s nama (npr. preko kontaktnog formulara ili elektronske pošte) ili prilikom otvaranja korisničkog računa dobrovoljno navedete. Koji se podaci prikupljaju je vidljivo iz odgovarajućih obrazaca za unos. Podatke koji nam Vi priopćite koristimo za odvijanje ugovora i obradu Vaših upita. Nakon potpunog odvijanja ugovora ili brisanja Vašeg korisničkog računa Vaši podaci će biti blokirani za daljnju uporabu, i nakon isteka porezno i trgovačko pravnih rokova, obrisani – ukoliko niste izričito dali odobrenje za daljnje korištenje Vaših podataka i ukoliko ne zadržavamo pravo na daljnje korištenje podataka, koje je zakonski dozvoljeno i o kojem ćemo Vas u nastavku obavijestiti. Brisanje Vašeg korisničkog računa je moguće u svakom trenutku i može biti izvršeno porukom poslanom dolje navedenom kontaktu ili za to predviđenom funkcijom u korisničkom računu.

Upotreba kolačića

Kako bismo posjetu našoj web stranici učinili atraktivnom i omogućili korištenje određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće (cookies). Kod njih se radi o malim tekstovnim datotekama, koje se memorišu na Vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje upotrebljavamo će nakon završetka Vašeg rada u pregledniku, dakle nakon zatvaranja preglednika, biti opet izbrisani (takozvani kolačići sjednice). Drugi kolačići ostaju na Vašem krajnjem uređaju i omogućuju nam da Vaš preglednik prilikom Vaše sljedeće posjete opet prepoznamo (persistentni kolačići). Vaš preglednik možete podesiti tako, da budete obaviješteni o postavljanju kolačića i u svakom pojedinom slučaju odlučite o prihvatu istih, ili prihvat kolačića generalno ili za određene slučaje isključite. U slučaju neprihvaćanja kolačića funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

Upotreba Facebook Plugin-a

Na našoj web stranici se koriste takozvani  Social Plugins društvene mreže Facebook, kojom rukovodi društvo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Ovi Plugin-i su označeni Facebook logotipom ili dodatkom „Društveni Plug-in Facebook-a“, odnosno „Facebook Social Plugin“. Pregled Facebook Plugin-a i njihov izgled možete pronaći ovdje: http://developers.facebook.com/plugins

Kada pozovete stranicu naše web pojave, koja sadrži takav Plugin, Vaš preglednik će stvoriti neposrednu vezu s poslužiteljima Facebook-a. Sadržaj Plugin-a Facebook prosljeđuje direktno Vašem pregledniku i unosi ga u stranicu. Kroz ovaj unos Facebook dobiva informaciju, da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu naše web pojave, i onda kada nemate Facebook profil ili kada u tom trenutku niste ulogirani u Facebook. Ovu informaciju (uključujući Vašu IP-adresu) Vaš preglednik prenosi direktno na poslužitelj Facebooka u SAD i tamo pohranjuje.

Ako ste ulogirani u Facebook, onda Facebook posjetu naše web stranice neposredno može dodijeliti Vašem Facebook profilu. Kada interagirate s Plugin-ima, na primjer kada aktivirate gumb „Sviđa mi se“ ili date komentar, odgovarajuća informacija će također biti direktno prenesena serveru Facebooka i tamo pohranjena. Informacije će osim toga biti objavljene na Vašem Facebook profilu i prikazane Vašim Facebook prijateljima.

Svrhu i obim prikupljanja podataka i daljnju obradu i korištenje podataka od strane Facebooka, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja u svrhu zaštite Vaše privatne sfere molimo potražite u napomenama o zaštiti podataka u okviru Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php

Ako ne želite, da Facebook podatke prikupljene preko naše web pojave neposredno poveže s Vašim Facebook profilom, morate se prije Vaše posjete našoj web stranici izlogirati iz Facebooka. Učitavanje Facebook Plugina možete koristeći Add-On za Vaš preglednik i potpuno spriječiti, npr. pomoću funkcije „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/) oder dem Skript-Blocker „NoScript“ (http://noscript.net/).

Upotreba Google+ Plugin-a

Na našoj web stranici se koriste takozvani Social Plugins („Plugins“) društvene mreže  Google+, kojom gospodari Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Plugine možete prepoznati npr. po gumbima s oznakom „+1“ na bijeloj ili obojenoj podlozi. Pregled Google Plugina i njihovog izgleda možete pronaći ovdje: https://developers.google.com/+/plugins

Ako otvorite jednu stranicu naše internet pojave, koja sadrži takav Plugin, Vaš preglednik će stvoriti direktnu vezu s poslužiteljima Google. Sadržaj Plugin-a Google prosljeđuje direktno Vašem pregledniku i unosi ga u stranicu. Kroz ovaj unos Google dobiva informaciju, da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu naše web pojave, i onda kada nemate Google+ profil ili kada u tom trenutku niste ulogirani u Google+. Ovu informaciju (uključujući Vašu IP-adresu) Vaš preglednik prenosi direktno na poslužitelj Googlea u SAD i tamo pohranjuje.

Ako ste ulogirani u Google+, onda Google posjetu naše web stranice neposredno može dodijeliti Vašem Google+ profilu. Kada interagirate s Plugin-ima, na primjer kada aktivirate gumb „+1-“, odgovarajuća informacija će također biti direktno prenesena serveru Googlea i tamo pohranjena. Informacije će osim toga biti objavljene na Google+ i tamo prikazane Vašim kontaktima.

Svrhu i obim prikupljanja podataka i daljnju obradu i korištenje podataka od strane Google, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja u svrhu zaštite Vaše privatne sfere molimo potražite u napomenama o zaštiti podataka u okviru Google: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Ako ne želite, da Google podatke prikupljene preko naše web pojave neposredno dodijeli Vašem profilu na Google+, morate se prije Vaše posjete našoj web stranici izlogirati iz Google+. Učitavanje Google Plugina možete koristeći Add-On za Vaš preglednik i potpuno spriječiti, npr. Pomoću funkcije za blokiranje „NoScript“ (http://noscript.net/).

Pravo na informaciju i mogućnost kontakta

Imate pravo na besplatne informacije o podacima povezanim s Vama koji su pohranjeni, kao i eventualno pravo na ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. Kod pitanja u vezi prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka, kod obavjesti, ispravaka, blokade ili brisanja podataka kao i opoziva danih pristanaka ili prigovora protiv određene upotrebe podataka molimo da nas kontaktirate.

Shopping Cart